Digitale geletterdheid

Kinderen bevinden zich iedere dag in het digitale domein. Ze nemen deze kennis en kunde ook iedere dag in de rugtas mee naar school. Veel vinden het leuk om online te zijn. Maar hoe ga je hier als school mee om? Wij ondersteunen scholen bij het ontwikkelen van een mediawijsheidbeleid en bieden producten aan om digitale geletterdheid naar school te brengen. Tegelijkertijd zetten we het plezier dat kinderen ervaren op een positieve manier in tijdens medialessen.


Meer weten over...

Digitale geletterdheid op school

Wil jij als leerkracht ook aan de slag met digitale geletterdheid? Werkt jouw school al aan een leerplan op dit gebied? BplusC kan hierbij helpen! Wij bieden ondersteuning aan schoolbesturen en leerkrachten bij het ontwikkelen van een visie en een leerplan. Ook bieden wij losse lessen, trainingen en workshops aan op het gebied van Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking, voor leerlingen en leerkrachten. We denken graag mee met het ontwikkelen van een op maat gemaakt programma.

In contact komen? Mail ons via: onderwijs@bplusc.nl

Stuur ons een e-mail

Workshops, projecten en producten

Met workshops, projecten en mediaproducten willen we een brug slaan tussen de school, leraren en ouders. We informeren en adviseren over het gebruik van digitale media bij kinderen en beantwoorden veel gestelde vragen zoals: Welke apps zijn verantwoord? Hoe ga ik om met ChatGPT bij het maken van huiswerk? En hoeveel schermtijd geef je kinderen? We luisteren graag naar de vragen die op jouw school spelen en zoeken samen naar de juiste invulling! 

Bekijk onze workshops

Skoolzone

In onze vestiging in Het Gebouw bieden onze medewerkers op maandag, woensdag en donderdag hulp bij het maken van een werkstuk, boekbespreking of spreekbeurt. We besteden extra aandacht aan het formuleren van de zoekvraag en het vinden van valide informatie op het internet (Informatievaardigheden) en de verwerking hiervan in een Worddocument of Powerpoint (Praktische ICT-vaardigheden). Skoolzone is er voor alle kinderen vanaf groep 5 en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.  

Openingstijden:  

  • Maandag 15:00-16:45 uur 
  • Donderdag 15:00-16:45 uur 
  • Woensdag 13:00-16:45 uur 

Mediawijsheidbeleid

Wij helpen jouw basisschool verder bij het vormen van beslissingen over belangrijke mediavragen. We ontwikkelen samen een beleid op mediaopvoeding die past bij de school, visie en leerlingen. 

In contact komen? Mail ons via: onderwijs@bplusc.nl

Stuur ons een e-mail

Minecraft Challenge

Doe mee aan de Minecraft Challenge! | Voor groep 6 t/m 8 primair onderwijs 

Bouw met jouw klas een eigen schoolwijk in Minecraft Education! Tijdens dit lesprogramma ga je zelf met je klas aan de slag in het programma Minecraft Education, dat als digitale leeromgeving dient. Deze leeromgeving maakt het mogelijk voor leerlingen om aan de slag te gaan met vaardigheden die onderdeel uit maken van de 21st century skills: samenwerken, creatief denken, computational thinking, informatievaardigheden, een probleem oplossen en communiceren.

Lees verder

Tips en links

Het bestaande aanbod aan lesprogramma’s op het gebied van Digitale geletterdheid is omvangrijk. Maar welk programma werkt? Hieronder vind je een aantal effectieve en leuke programma’s - gratis of betaald - per domein voor het primair en/of voortgezet onderwijs. Ze zijn ontwikkeld door professionele organisaties als Waag Futurelab, Stichting Future NL en het Netwerk Mediawijsheid. Wil je hulp of advies bij het geven van je lessen? Onze mediacoaches, consulenten en docenten staan voor je klaar! 



Boeken over Digitale Geletterdheid 4+

Boeken over Digitale Geletterdheid 8+

Onderwijsnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen, producten en de leukste activiteiten voor het onderwijs!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief