Hambre Y Sed geeft spetterend optreden tijdens Open Monumentendagen

Op zaterdag 14 september trad het gitaarensemble Hambre Y Sed op tijdens de Open Monumentendagen in de historische Pieterskerk te Leiden. Onder leiding van Wilco van Wee brachten de dertien gitaristen een muzikale reis langs verschillende landen met een divers repertoire van Latin, Spaanse en wereldmuziek.


Het optreden, dat plaatsvond van 15.30 tot 16.45 uur, trok 150 enthousiaste toeschouwers. De magische sfeer van de Pieterskerk, met het ensemble spelend in het koorgedeelte, droeg bij aan prachtige gedeelde momenten met het publiek. Het ensemble werd zo goed ontvangen dat de vertegenwoordiger van de Open Monumentendagen hen direct benaderde om volgend jaar terug te komen.


Hambre Y Sed, wat ‘honger en dorst’ betekent, verwijst niet alleen naar hun passie voor muziek, maar ook naar het samenzijn na optredens. Het ensemble werd in 2013 opgericht bij BplusC en bestaat uit gevorderde gitaristen die zowel klassieke, romantische als Latin muziek spelen. Dankzij de verschillende moeilijkheidsgraden binnen de arrangementen is het mogelijk voor spelers van verschillende niveaus om mee te doen, al moet je wel al redelijk gevorderd zijn om deze knallers bij te houden.


Het ensemble treedt meerdere keren per jaar op in Leiden en omgeving, en is ook te zien op diverse gitaarfestivals in Nederland. 

Lijkt het je ook tof om je aan te sluiten bij Hambre Y Sed?

  • Gitaar Ensemble Hambre Y Sed Bekijk details

    Hambre y sed betekent honger en dorst. De spelers hebben honger en dorst naar muziek, maar vinden het ook fijn om na afloop van een optreden een hapje en een drankje te nuttigen. Hambre y sed bestaat al...

Klik hier