Vakleerkrachten

Muziekles door vakleerkrachten van BplusC

De vakleerkrachten of kunstenaars van BplusC leveren in overleg met de school producten, projecten en lessenseries in een leerlijn of op maat. Dit kan op het gebied van muziek, dans, toneel en beeldende kunst. Nodig bijvoorbeeld een poppenspeler of modeontwerper uit die met de kinderen aan de slag gaat.

Kijk hier een paar filmpjes ter inspiratie!

Wat levert het op?
Van muzieklessen is bijvoorbeeld bekend dat het bijdraagt aan betere schoolprestaties. Want het stimuleert de intelligentie, geeft kinderen meer zelfvertrouwen, zorgt voor een betere luisterhouding en concentratie, vergroot de sociale vaardigheden en draagt bovendien bij aan het gevoelsleven van elk kind. Met toneellessen kun je als school niet alleen inzetten op de creatieve kant van deze discipline, maar ook op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Stimuleer het samenwerken, conflictoplossend vermogen, de zelfkennis en het zelfvertrouwen van de kinderen.

Alle kunstenaars en vakleerkrachten die op scholen aan de slag gaan, hebben affiniteit met kinderen en ervaring in het onderwijs. Zij kunnen voor een korte periode maar ook langdurig lessen verzorgen.