Leesmotivatie en taalontwikkeling

Bibliotheek op school, digitale geletterdheid, bibliotheekabonnement

BplusC Bibliotheek werkt graag met u samen aan een stimulerend leesklimaat op school. 

Zoek en bestel

Een goede taalontwikkeling is een belangrijke factor voor schoolsucces. Het werken aan taalvaardigheid en het bevorderen van leesmotivatie zijn dus van essentieel belang. 

Met een strategisch, meerjarig samenwerkingsverband tussen bibliotheek, school en gemeente maken we gezamenlijk een kwaliteitsslag in het leesonderwijs. We zetten vooral in op leesmotivatie, want dat zorgt voor meer lezen. En meer lezen betekent: beter in taal! Onze leesconsulenten komen ook graag bij u langs om te kijken hoe de leesomgeving op school een impuls kan krijgen. Dit is een belangrijke factor bij het stimuleren van de leesmotivatie van kinderen.

Bibliotheek op school en Digitale geletterdheid
Elke school die wil investeren in leesbevordering en digitale geletterdheid kan projecten aanvragen voor een of meerdere klassen. 

Bibliotheek Pakket
Scholen die een Bibliotheek Pakket hebben (abonnement, Monitor en/of Kohaschool), betalen geen instaptarief voor lees-producten en projecten ter ondersteuning van het leesonderwijs en digitale vaardigheden. Ook zijn de reiskosten van leesconsulenten en mediacoaches inbegrepen.

Bibliotheekabonnement
De school krijgt 1 pas per klas. Per pas kunt u maximaal 2 objecten per kind of leerkracht lenen. Er gelden reguliere te-laat-vergoedingen. De pas staat op naam van de school en blijft in de bibliotheek. De leerkracht is verantwoordelijk voor geleende materialen. Ruilen kan alleen klassikaal, volgens een rooster, in de gewenste BplusC Bibliotheek. In bibliotheek Het Gebouw ruilen de kinderen op een individuele pas de boeken zelf.

Meer informatie over...