Workshops mediawijsheid

  • Groep 1: Even bellen! Bekijk details

    Tijdens deze les gaan de leerlingen ervaren welke digitale manieren van communiceren er zijn. Ook leren ze op welke manier deze communicatie vormen worden ingezet. Totale duur: 40 minuten.

  • Groep 2: Kiek kleuters Bekijk details

    In KIEK kleuters gaan kinderen van groep 2 aan de slag met beeld. Ze praten over wat ze zien, vertellen verhalen bij foto’s, maken kleine stappen op het gebied van beeldbewerking en gaan met diverse fotomaterialen op ontdekkingstocht.

  • Groep 3: De prentenboekenparade Bekijk details

    Tijdens deze les gaan kinderen ervaren wat het is om je mening te geven over een prentenboek. De kinderen leren wat media zijn en dat media invloed hebben op wat je ergens van vindt. Jullie houden samen een prentenboekenparade: een feestje om mee aan de slag te gaan! De les heeft zowel doe- als praatopdrachten en is daardoor afwisselend en interactief. Dit is een les van Stichting FutureNL.

  • Groep 4: Diploma veilig internet Bekijk details

    Met behulp van het lespakket Diploma Veilig Internet leren kinderen op een verantwoorde en veilige manier omgaan met internet. De lessen gaan primair uit van het plezier dat kinderen hebben in internetgebruik. Vanuit die benadering wordt ingegaan op diverse risico's en worden kinderen gestimuleerd hun eigen problemen met internetgebruik te uiten en te bespreken. De lessen hebben betrekking op mediawijsheid. Ook wordt aandacht besteed aan informatie zoeken op internet. Het lespakket is ontwikkeld...

  • Groep 5: Hackshield in de klas Bekijk details

    Digitaal burgerschap wordt steeds belangrijker. Door groeiende uitdagingen als desinformatie, cyberpesten en phishing zijn digitale vaardigheden meer nodig dan ooit. Maar hoe en wanneer leer je daarover? Hackshield in de Klas leert kinderen via klassenquests op een speelse manier over digitale geletterdheid en digitaal burgerschap.

  • Groep 6: Samen sterk online Bekijk details

    In een lessenreeks van 5 lessen worden leerlingen bewust gemaakt van hun online (én offline) gedrag. Steeds vroeger zijn kinderen online met elkaar verbonden. Maar vanaf wanneer mag je eigenlijk op sociale media? En hoe ga je daar met elkaar om? Wie bepaalt online de regels en waar ligt de grens? Deel jij alles in jouw filterbubbel of bescherm je wat van jou is? Leer hoe online informatie jouw brein voor de gek kan houden en word samen sociaal sterker online! Deze lessenserie is ontwikkeld door Het...

  • Groep 7: De internethelden Bekijk details

    De Internethelden is een lespakket over online veiligheid en digitaal burgerschap (mediawijsheid). Het lespakket is samengesteld door Bureau Jeugd & Media, in samenwerking met Safer Internet Centre Nederland op initiatief van Google, en wordt onderschreven door Helpwanted.nl, Ouders & Onderwijs en Veiliginternetten.nl.

  • Groep 8: Online masters Bekijk details

    Online Masters biedt online lessen aan voor PO, VO en VSO over digitale geletterdheid en mediawijsheid. Leerlingen ontwikkelen hun vaardigheden met actuele thema's, online experts en interactieve oefeningen.