BplusC doneert 50 laptops aan Leidse Laptoppers zodat iedereen kan meedoen in het digitale tijdperk

Eind september doneerde BplusC 50 afgeschreven laptops aan initiatief de Leidse Laptoppers. De oude laptops van BplusC zijn onlangs vervangen. De nog bruikbare laptops zijn door de ICT-afdeling leeggehaald zodat deze een nieuw leven kunnen krijgen. Deze laptops gaan namelijk naar jongeren die ze hard nodig hebben, maar zelf niet de financiële middelen niet hebben om een laptops aan te schaffen. “In de huidige digitale wereld vinden we het onwijs belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen mee kunnen blijven doen. Zonder computer kan je tegenwoordig niet meer meekomen”, aldus Michael Koevoet, medewerker Marketing & Communicatie van BplusC.

 

Kom langs bij BplusC voor je digitale vragen

BplusC werkt al jaren aan digitale inclusie. Bij de filialen van BplusC kan je terecht om digitale vaardigheden te ontwikkelen zoals kennismaken met de computer, websites leren bezoeken en apps en apparaten leren gebruiken. En iedereen met een digitale vraag kan kosteloos langskomen op een van de locaties in de regio. Er is ook een wekelijks Digitaal Spreekuur, voor iedereen met vragen over hun e-reader, laptop, tablet of telefoon waarbij iedereen gewoon binnen kan wandelen. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kan je terecht met vragen over DigiD, je zorgverzekering en andere overheidszaken. 

De jongeren die een laptop van Leidse Laptoppers ontvangen kunnen ook bij BplusC terecht voor gratis hulp, computerles en vragen over de digitale overheid. 

Inleveren van jouw oude laptop

Heb jij zelf ook een oude laptop? Deze kun je inleveren bij alle locaties van BplusC. Leidse Laptoppers wist de data van de harde schijf (hiervoor ontvang je een formeel certificaat). Als mogelijk wordt de laptop klaargemaakt voor een nieuwe gebruiker. Wanneer dit niet meer mogelijk is worden de bruikbare materialen uit de laptops gerecycled. Hoe dan ook een goed idee dus! 

Heb jij ook nog een laptop die eigenlijk niet meer gebruikt en waar je verantwoord afstand van wilt doen? Breng hem langs bij een van de BplusC locaties:

  • BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden
  • BplusC Merenwijk, Rosmolen 4 in Leiden
  • BplusC Het Gebouw, Arubapad 4 in Leiden
  • BplusC Stevenshof, Trix Terwindtstraat 6 in Leiden
  • BplusC Leiderdorp, Van Diepeningenlaan 10 in Leiderdorp

Meer informatie

Kijk op www.bplusc.nl/digitalevragen voor het digitale aanbod van BplusC en bekijk www.leidselaptoppers.nl voor meer informatie over Leidse Laptoppers.