Veelgestelde vragen over cursussen

Veelgestelde vragen over cursussen

 • Worden alle lessen met ingang van september 2021 weer gegeven? 
  Ja, het nieuwe lesseizoen bij BplusC gaat bijna beginnen en we zijn er trots op jullie een programma Lessen & Cursussen aan te kunnen bieden, dat voldoet aan de RIVM richtlijnen en verschillende brancheprotocollen. Kijk voor actuele informatie over maatregelen rond het coronavirus op Updates corona
   
 • Ik wil graag les volgen op een leslocatie en niet online. Loop ik risico als ik mij nu inschrijf voor een les/cursus/activiteit? 
  Nee, je loopt geen enkel risico. Je kunt – in verband met corona – dit jaar tot 1 september 2021 kosteloos annuleren als je toch niet deel wilt nemen aan de les/cursus/activiteit waarvoor je hebt ingeschreven.
 • Zijn de lessen en cursussen bij BplusC veilig te volgen? 
  De lessen en cursussen, die op de BplusC locaties worden gegeven, zijn coronaproof. We baseren ons hierbij op de meest actuele richtlijnen en stand van zaken vanuit het RIVM en de adviezen van de brancheverenigingen en de veiligheidsregio. Indien nodig ten gevolge van (nieuwe) beperkende maatregelen en binnen redelijke grenzen zorgen we voor een kwalitatief goed, online alternatief. 
   
 • Ik weet nog niet zeker of ik mij in wil schrijven of voor welke les/cursus. Kan ik iets uitproberen? 
  Lijkt het je leuk om een instrument, band, ensemble, orkest of koor uit te proberen? Wil je een keer meedansen? Of ontdek je graag de kunstenaar in jou? Kom naar de proeflesweken in september. Je kunt dan gratis meedoen aan lessen en workshops. Een ideale manier om onze cursussen te ontdekken! Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. 
   
 • Ik wil graag samen met anderen muziek maken. Kan dat bij BplusC? 
  Bij ons begint alles met samenspel. Binnen de lessen leer je samenwerken en samen iets creëeren, luisteren naar elkaar, je medespelers volgen. Kortom, je leert ontzettend veel van samen muziek maken en het is nog leuk(er) ook! 
   
 • Ik heb een coronavoucher. Waar kan ik die voor gebruiken? 
  Het kan zijn dat je door omstandigheden een al gekregen voucher niet hebt kunnen inwisselen. Deze vouchers zijn nog inwisselbaar voor een cursus die start in lesseizoen 2021. Je kunt een keuze maken uit het complete les- en cursusaanbod van lesseizoen 2020-2021. Ook een voucher van dit jaar geeft een korting op een cursus naar keuze in lesseizoen 2021-2022. Je vindt het complete aanbod op onze website. Als je advies of hulp nodig hebt bij je keuze zitten onze collega’s van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur voor je klaar aan de telefoon (0900 23 23 000). Je kunt je vraag ook per mail stellen via: cursus@BplusC.nl 
   
 • Kan ik een coronavoucher alleen voor mijzelf gebruiken? 
  De voucher is niet persoonlijk. Je mag de voucher zelf gebruiken, maar je mag er ook iemand anders blij mee maken en de voucher cadeau doen aan iemand die wel een opkikker kan gebruiken. 

Vragen over lessen & cursussen | algemeen

 • Kan ik een proefles volgen? 
  Je kunt bij ons altijd een proefles volgen. Het is wel handig als je hier een afspraak voor maakt. Dat kan door een mailtje te sturen naar proefles@BplusC.nl of vul het e-mailformulier in bij de cursus/les naar keuze. Onze klantenservice neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. 
   
 • Wanneer en hoe moet ik mijn cursus betalen? 
  Je betaalt het cursusgeld aan het eind van de maand, waarin de cursus begint, behalve voor muziek en dans. Deze betaal je eind oktober. Je kunt betalen via een incasso of een factuur. Als de cursus doorgaat en je bent begonnen, dan wordt het bedrag rond de 28e van de maand van uw rekening geëind. 
   
 • Kan ik het cursusgeld per maand betalen? 
  Ja, je kunt het bedrag in 1x of in maximaal 10 maandelijkse termijnen betalen. Dit kun je tijdens het inschrijven aangeven. Cursussen met een prijs hoger dan € 75,00 kunnen in maximaal tien maandelijkse termijnen worden betaald. Betalen in termijnen kan alleen via automatische incasso. Het aantal termijnen is afhankelijk van de startdatum en duur van de cursus.  
   
 • Ik heb een factuur ontvangen en heb daar een vraag over. Aan wie moet ik deze stellen? 
  Je kunt je vraag per mail sturen naar cursus@bplusc.nl of bellen met 0900 23 23 000.  
 • Ik heb een factuur ontvangen, maar deze klopt niet? 
  Wij verzoeken dit schriftelijk te melden, bij voorkeur per e-mail aan cursus@BplusC.nl. A.u.b. bij correspondentie altijd het factuurnummer vermelden. 
   
 • Hoe kan ik inschrijven voor een cursus? 
  Inschrijven voor een cursus kan gemakkelijk online, via onze website. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan je bellen met 0900 23 23 000. 
   
 • Wanneer weet ik of de cursus doorgaat? 
  Je ontvangt een week voordat de cursus start een mail van ons waarin staat of de cursus wel of niet doorgaat. In geval de cursus, vanwege te weinig deelnemers, niet doorgaat proberen we altijd een alternatief te bieden. 
   
 • Wanneer en hoe kan ik opzeggen en heb ik dan recht op restitutie van (een deel) van het lesgeld? 
  Als je inschrijft voor een les of cursus ga je een verplichting aan. Annuleren kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Die voorwaarden vind je in onze Algemene Voorwaarden. Opzeggen moet schriftelijk, bij voorkeur per mail aan cursus@bplusc.nl 
   
 • Kan ik tussentijds instromen? 
  Bij veel cursussen kun je tussentijds instromen. Raadpleeg hiervoor onze website of stuur een verzoek naar cursus@bplusc.nl 
 • Is er nog plek in een cursus? 
  Neem contact met ons op om zeker te zijn! Bel naar 0900 23 23 000 of mail de klantenservice. 
   
 • Kan mijn kind eerst een les komen kijken? 
  Ja, bij de meeste kindercursussen kan een kind een les bijwonen. Dat kun je regelen door een mailtje te sturen naar proefles@BplusC.nl of vul het e-mailformulier in bij de cursus/les naar keuze. Onze klantenservice of de docent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. 
   
 • Waar moet ik mij of mijn kind afmelden voor een les? 
  Op werkdagen tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur kun je je afmelden via ons algemene telefoonnummer: 0900 23 23 000. Graag doorgeven: de naam van de leerling, naam van de docent, de locatie en lestijd. 
   
 • Worden afgelaste lessen ingehaald of wordt het lesgeld teruggestort? 
  Het kan voorkomen dat door ziekte van de docent lessen moeten worden geannuleerd. Lessen die door ziekte van de docent zijn geannuleerd worden zoveel mogelijk ingehaald. BplusC garandeert daarbij een minimum aantal lessen. Het minimum aantal garandeerde lessen is afhankelijk van het aantal lessen van de cursus. Als dit minimum niet wordt gehaald heb je recht op restitutie van lesgeld. Uitgebreidere informatie hierover vind je in onze Algemene Voorwaarden. 
   
 • Kan ik korting krijgen? 
  BplusC kent een kortingsregeling voor senioren en een gezinskorting voor jeugd tot 21 jaar. Meer informatie vind je hier. Kinderen tussen 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
 • Mag ik als ouder bij de lessen van mijn kind blijven? 
  Nee, het is niet de bedoeling dat je als ouder bij de lessen aanwezig bent. Bij de dans- en muziekcursussen voor kinderen worden speciale kijklessen georganiseerd. Bij de instrumentale muzieklessen kun je hier, in overleg met de docent, een afspraak over maken. 
   
 • Kan ik een 5-, 10- of 15 muzieklessenkaart nemen om te proberen? 
  Nee, een lessenkaart is bedoeld voor gevorderde leerlingen vanaf 21 jaar.  
   
 • Hoe kan ik zien welk tarief voor muziek ik moet betalen? 
  Het tarief voor muziekles hangt af van de gekozen lesvorm, de woonplaats, de leeftijd van de leerling en in Wassenaar ook van het inkomen. Je kunt op deze website een tarief laten berekenen bij alle instrumenten waar jaarcursussen voor worden gegeven. Het uiteindelijk te betalen lesgeld hangt af van plaatsing, startdatum en uiteindelijke lesvorm.