Oefenruimtes in Het Muziekhuis en Rapenburg

Het Muziekhuis

Het Muziekhuis beschikt over een groot aantal geluiddichte oefenruimtes, variërend van 7 m2 tot 36 m2. De oefenruimtes worden in blokken van 4 uur verhuurd, drum-/solistencabines zijn per uur te huur. Wil je gebruik maken van een oefenruimte? Bel of loop even bij ons binnen. Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk te repeteren via reservering vooraf. Je kunt een ruimte tot twee weken vooruit reserveren via 071-514 57 55. Er is altijd een instrumentbeheerder (IB’er) aanwezig bij wie je terecht kunt voor vragen.

Backline
In elke cabine is de volgende standaard backline aanwezig: 1x Peavey Bandit 112 gitaarversterker, 1x Peavey TNT 115 basversterker, 1x Pearl drumset vijfdelig met pedaal (zonder bekkens), 1x zanginstallatie met twee microfoons plus standaards. Wil je iets uit deze set gebruiken? De kosten voor het gebruik vind je terug in het prijsoverzicht op de volgende pagina.

Naast deze backline kun je altijd uitbreiden naar meer. Zo zijn er keyboards, bekkensets, conga’s, gitaar-, bas- en keyboardversterkers, microfoons en standaards aanwezig. Je eigen apparatuur gebruiken is uiteraard ook mogelijk. 

Contract
Naast het huren van een oefenruimte is het ook mogelijk apparatuur en instrumenten te huren. Je kunt kiezen voor het huren per keer (kosten per 4 uur) of voor een contract. Dit is voordeliger en je oefent op een vaste tijd in een vaste ruimte op een vaste dag. Je ontvangt hiervoor dan iedere twee maanden een factuur. Met een contract kun je ook opbergruimte huren om je eigen apparatuur in op te slaan. 

Openingstijden
maandag t/m vrijdag, dagdeel,12.00-19.00 uur
maandag t/m vrijdag, avonddeel, 19.00-23.00 uur
zaterdag en zondag, 15.00-23.00 uur (alleen na reservering mogelijk)

Rapenburg

In het Rapenburg is een kleine concertruimte met een podium en een vleugel. De capaciteit van de ruimte is 50 personen. Deze locatie beschikt over verschillende oefenruimtes, voorzien van akoestische piano’s/vleugels. Hier wordt een geringe vergoeding voor gevraagd. Het is niet mogelijk om te reserveren. De oefenlokalen (alleen akoestisch) van het Rapenburg zijn maandag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur (m.u.v. schoolvakanties).

Studeren
Als er ruimte is mogen bezoekers van het Rapenburg studeren in een kamer. U kunt om meer informatie vragen bij de conciërge.

Prijzen studieruimte leerlingen en studenten
€ 1,75 per uur
€ 15,00 voor een 10-urenkaart

Prijzen studieruimte externen
€ 3,50 per uur
€ 30,00 voor een 10-urenkaart

Mee-studeerders betalen per persoon het halve tarief.

Ook is het mogelijk een studiepas aan te schaffen, hiermee kunt u vrij studeren het gehele cursusjaar (zolang er ruimte is). Dit kost eenmalig € 175,00