Leslocatie Oegstgeest

BplusC Muziekschool

Locatie Oegstgeest
Het Dorpscentrum
Lijtweg 9,
2341 HA Oegstgeest

Muziek voor kinderen
In de cursussen Spelen met muziek (4-5 jaar) en Ontdek muziek! (6-7 jaar) leren kinderen zingen, eenvoudige instrumenten bespelen en het herkennen van muzieknoten. Deze cursussen vinden iedere vrijdagmiddag plaats. Welk instrument het beste bij je kind past, ontdekken ze in de cursus Muzikale verkenning (7+). 

Kinderorkest
In ons Kinderorkest spelen kinderen van 7 t/m 12 jaar die minstens één jaar les hebben op een orkestinstrument (incl. harp en slagwerk, blokfluit of piano). De kinderen leren in het orkest om naar elkaar te luisteren en aanwijzingen van de dirigent op te volgen. Daarnaast maken ze kennis met heel veel verschillende soorten muziek. Maar vooral merken ze hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken. Van docenten en ouders horen we regelmatig dat kinderen die spelen in het Kinderorkest al snel enorm vooruit gaan op hun instrument.

Het Kinderorkest repeteert op woensdag in Oegstgeest in het Dorpscentrum, van 16.00- 17.30 uur onder leiding van dirigent Bram Soentjens. Twee maal per jaar treden de Kinderorkesten samen op met het Junioren- en het Jeugdsymfonieorkest.