Keramiek boetseren en pottenbakken

Proefles

Altijd al iets met klei willen doen? Dan geeft deze cursus je de mogelijkheid hier mee te starten! Niets is fijner dan met je handen in de klei, even los van de alledaagse beslommeringen. Het is heerlijk rustgevend maar tegelijk ook weer verrassend! 

Deze cursus is voor beginners en gevorderden en zowel voor handvormers als voor cursisten die op de draaischijf willen werken. Als je kiest om te leren draaien op de pottenbakkersschijf, dan kun je deelnemen aan een roulatiesysteem. Dit in verband met het aantal draaischijven. Als beginner krijg je allereerst de basistechnieken aangeboden. Denk daarbij o.a. aan de vele mogelijkheden rondom het maken van een duimpotje, de techniek om met rollen klei een vaas op te bouwen, om met plakken klei te werken en ook de diverse uithol- en afwerktechnieken. Hierna kan het ontwikkelen van een persoonlijke stijl ontstaan, werk je je eigen ideeën uit of laat je je inspireren door de andere deelnemers van de groep. De docent is uiteraard aanwezig om cursisten te begeleiden waar nodig. 

Er is geen strak lesprogramma maar de basistechnieken worden wel uitgebreid aangeboden aan beginners. Beginners en gevorderde cursisten zitten door elkaar, wat vaak erg inspirerend is. Er wordt geboetseerd, gedecoreerd, geglazuurd (voor deze fase van afwerking is een aparte ruimte). Verder ga je aan de slag met de verschillende opdrachten. De werkstukken worden gebakken en daarna af geglazuurd of bewerkt met oxides of engobes. Aan alle onderdelen om een werkstuk goed af te ronden wordt aandacht besteed.

Verder kan je je verdiepen in: vormleer en verschillende technieken en materialen. Je ontwikkelt je creativiteit. Je leert over de technische en beeldende mogelijkheden van klei. Je werkt met verschillende soorten klei, pigmenten en glazuren. Je bouwt keramiekvormen op met plakken of rollen. Je leert structuren en decoraties aan te brengen, de basisbeginselen van glazuren, je maakt eigen engobes en onder- glazuren, leert alles over kleurstoffen en glazuren. Ook krijg je een kennismaking met hedendaagse keramiek. En ga je een logboek bijhouden voor je ideeën en om foto's in te verzamelen van objecten en texturen die je mooi vindt ter inspiratie.

Voor deze cursus heb je een curverbox nodig voor de klei, een stofmasker ffP3 en een plasticzak. Klei is te verkrijgen op locatie. De cursusprijs is inclusief glazuur en stookkosten.


Maak het mee

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Keramiek boetseren en pottenbakken

Activiteitscode: 3.5-002
Cursusnaam: Keramiek boetseren en pottenbakken
Lesvorm: {{ coursetypes[0].name }} - {{ coursetypes[0].type }}
{{ errors.first('step1.DLN_BLOCK') }}
{{ errors.first('step1.courseType') }}
{{ errors.first('step1.DLN_VR2') }}
{{ errors.first('step1.VGD_TARIEFCODE') }}

{{ errors.first('step2.LL_GESL') }}
{{ errors.first('step2.LL_VL') }}
{{ errors.first('step2.LL_VN') }}
{{ errors.first('step2.LL_NM') }}
{{ errors.first('step2.LL_GEBDAT') }}
{{ errors.first('step2.LL_ADRES') }}
{{ errors.first('step2.LL_NR') }}
{{ errors.first('step2.LL_PC') }}
{{ errors.first('step2.LL_PLAATS') }}
{{ errors.first('step2.LL_TEL1') }}
{{ errors.first('step2.LL_TEL2') }}
{{ errors.first('step2.LL_EMAIL') }}

Voor cursisten onder de 18 dienen de onderstaande formuliervelden te worden ingevuld te worden door een ouder of voogd:

Gegevens lesgeldplichtige:

{{ errors.first('step3.VGD_VL') }}
{{ errors.first('step3.VGD_VN') }}
{{ errors.first('step3.VGD_NM') }}
{{ errors.first('step3.VGD_GEBDAT') }}
{{ errors.first('step3.VGD_ADRES') }}
{{ errors.first('step3.VGD_NR') }}
{{ errors.first('step3.VGD_PC') }}
{{ errors.first('step3.VGD_PLAATS') }}
{{ errors.first('step3.VGD_TEL1') }}
{{ errors.first('step3.VGD_TEL2') }}
{{ errors.first('step3.VGD_EMAIL') }}

{{ errors.first('step3.DLN_VR17') }}
{{ errors.first('step3.VGD_REKENING') }}
{{ errors.first('step3.VGD_TENAAM') }}
{{ errors.first('step3.VGD_PLAATS') }}
{{ errors.first('step3.DLN_INCTERM') }}
{{ errors.first('step3.payment') }}
{{ errors.first('step3.DLN_INC') }}

{{ errors.first('step3.DLN_AVG1') }}

Bedankt voor uw inschrijving.

Bedankt voor je inschrijving. Je inschrijving wordt momenteel verwerkt. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging via mail. Bij eventuele vragen of opmerkingen kun je contact opnemen via cursusadministratie@BplusC.nl of via telefoonnummer 0900 23 23 000.

Meerdere inschrijvingen?

Klik hier indien u nog een cursist wilt inschrijven.

Inschrijving mislukt.

Er is iets mis gegaan tijdens uw inschrijving, mogelijk wordt deze pas later verwerkt. Wij verzoeken u vriendelijk om contact op te nemen via cursusadministratie@BplusC.nl of via telefoonnummer 0900 23 23 000.