Leeskringen

Samen lezen in een leeskring

Lezen is leuk. En het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt (na)praten met anderen!

Praten met anderen over boeken en schrijvers is gezellig en inspirerend. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring; fanatieke lezers maar ook mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Via een leeskring kom je wellicht in aanraking met andere titels dan je zelf zou uitkiezen.

Regelmatig organiseren wij informatie- en startbijeenkomsten van leesgroepen in samenwerking met Senia. Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluistergroepen. De informatiebijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Tijdens deze informatiebijeenkomsten wordt uitleg gegeven hoe de Senia leeskringen werken. Met de aanwezigen die belangstelling hebben wordt een nieuwe leeskring gestart. Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan via maria.boelhouwer@senia.nl. Op dit moment staat er geen fysieke leeskringen gepland.

Leeskringkoffers van ProBiblio | Mijnleesclub.nl
In samenwerking met www.Probiblio.nl leveren wij leeskringkoffers voor leeskringen. 
Vanaf nu kunnen leesclubs via deze website boekenpakketten selecteren en reserveren voor de door hen gewenste periode. Probiblio levert deze boekenpakketten kant-en-klaar aan de bibliotheken.

Hoe het werkt
Leesclubs kunnen via deze website gemakkelijk boektitels selecteren, reserveren en laten bezorgen bij hun bibliotheek. Er is keuze uit honderden titels. Ophalen en inleveren van het boekenpakket (meerdere exemplaren van dezelfde titel) doe je bij jouw lokale bibliotheek. Benieuwd hoe het werkt? Ga hier naar de uitleg

Heb je vragen over MijnLeesclub.nl?
Ontdek het antwoord op de meest gestelde vragen per categorie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met je lokale bibliotheek of regiopartner. Zij helpen je graag verder.

Deze service is niet geschikt voor bij Senia aangesloten leeskringen.

Handige sites
De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Kijk hier voor de sites van Literom (recensies van boeken en interviews met schrijvers) en Uittrekselbank (uittreksels en informatie over schrijvers uit binnen- en buitenland). Je kunt onze databanken kosteloos gebruiken in onze bibliotheeklocaties, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Voor leden van de Bibliotheek zijn deze databanken ook thuis te gebruiken.

Inloggen
Als lid van de bibliotheek kun je gebruik maken van Literom en Uittrekselbank door in te loggen met je lenersnummer (gebruik het nummer op je pasje dat niet met NL begint) en wachtwoord (dat is je geboortedag en -maand, bijv. 1 januari wordt 0101).