Doe mee met vakantielezen

Reis met ons mee met Vakantielezen!

Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomervakantie. Kinderen (en ouders) ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar andere landen. Dus ga mee op reis!

Vakantielezen

Ga mee op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. De namen zijn misschien een beetje gek, maar de landen bestaan echt! Ontdek het zelf en ga mee op reis!

De reis begint met een zeer gevaarlijk boek. Fenna leest het verhaal voor, dus zet het filmpje aan en luister! Wil je het verhaal liever zelf lezen? Dat kan ook!

Vakantielezen richt zich op kinderen van groep 3 en 4, maar ook de rest van het gezin. Ja, je hoort het goed: ouders, verzorgers, opa's en oma's doen ook mee! Na het lezen van alle verhalen en het vinden van alle schatten, kunnen kinderen meedoen aan de winactie en leuke prijzen winnen.

Met Vakantielezen kunnen kinderen tot en met 3 september thuis aan de slag,

Ben jij klaar om op avontuur te gaan?

Klik dan op deze link en begin met vakantielezen!

Wat is het doel van Vakantielezen?
Samen plezier beleven. Zijn sommige opdrachten wat minder geschikt? Pas ze dan vooral aan. Het uiteindelijke doel is om de 6 schatten te verzamelen. Dan hebben jullie alle landen bezocht en de opdrachten gedaan!

Is Vakantielezen geschikt voor alle leeftijden?
Ja! Het hele gezin kan meedoen. We hebben de spellen en verhalen bedacht voor kinderen uit groep 3 en 4. Zijn sommige opdrachten minder geschikt? Pas ze dan vooral aan.

Welke apparaten kunnen we gebruiken voor de Vakantielezen?
De website van Vakantielezen is geschikt voor smartphone, tablet en computer. Met je e-mailadres en wachtwoord kun je overal inloggen.