Over de bibliotheek

meer informatie, locaties en openingstijden

In Leiden zijn we met onze bibliotheek te vinden op vier locaties: in het centrum (locatie Nieuwstraat) en in de wijken Merenwijk, Stevenshof en Leiden Noord (locatie Het Gebouw). Ook rijdt onze Biebbus al ruim 25 jaar door Leiden om kinderen en scholen van boeken te voorzien. Last but not least: bibliotheeklocatie Leiderdorp in de Sterrentuin.

In al onze bibliotheeklocaties vind je alles om lekker te lezen. Thrillers, romans, strips, kranten en tijdschriften, maar ook reisgidsen en kookboeken bijvoorbeeld. We bieden ook enkele bijzondere collecties (o.a. Taalhuis, Leidse Collectie) en diverse digitale bronnen aan.

Een volledig overzicht van onze materialen kun je bekijken en reserveren via de catalogus op onze website. Zoek je een titel die we niet hebben? Dan is het mogelijk landelijk te lenen óf een aanschafsuggestie te doen.
Met de BplusC-bibliotheek app kun je makkelijk boeken verlengen en reserveren.

De bibliotheek is een ideale plek om rustig te werken of te studeren. Je kunt gebruikmaken van de computers (een uur gratis voor bibliotheekleden) of met een eigen laptop, telefoon of tablet inloggen op de gratis wifi.

Muziek luisteren? Dat kan via Muziekweb bij een van de speciaal ingerichte stations in onze locaties. Met meer dan 6 miljoen tracks heb je hiermee toegang tot de grootste muziekcollectie van Europa!

Regelmatig worden er extra activiteiten georganiseerd in de bibliotheek, zoals lezingen, debatten, optredens en exposities. Ook wordt er wekelijks voorgelezen aan kinderen in onze kinderhoek. Tijdens openingstijden worden er in de locaties Nieuwstraat, Merenwijk en Het Gebouw ook lessen en cursussen gegeven.

Wil je lid worden of meer informatie?
Kom langs in een van onze locaties of neem contact op via klantenservice@BplusC.nl of 0900 23 23 000.
Onze klantadviseurs staan voor je klaar.