Week van de Mediawijsheid 2023

De Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023) gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne komen we met interessante inzichten en goede voorbeelden en bieden we handvatten om het samen sociaal online te houden.

Workshop TikTok en mediawijsheid 

Datum: woensdag 15 november  
Tijd: 14.30 -16.30 uur 
Locatie: BplusC bibliotheek Het Gebouw, Arubapad 4, 2315 VA Leiden 

Vindt jouw kind het heel leuk om filmpjes te maken? Of wil je kind graag een account op TikTok maar twijfel je? BplusC organiseert op woensdag 15 november in Het Gebouw een superleuke TikTok workshop met influencer en TikTokker SpicyNoodle_!  

Tijdens de workshop krijgen kinderen tips over het maken van een goede film, presentatie, montage en gaan we aan de slag met het maken van leuke filmpjes. Daarnaast deelt SpicyNoodle_ leuke en minder leuke ervaringen op social media en gaat zij in gesprek over thema’s als: Waarom is het zo moeilijk om je telefoon weg te leggen? Hoe ga je om met reacties onder je video? Wat is het verschil tussen een grapje, pesten of zelfs haat? Hoe reageer je zelf en wat zet je niet online? 

 

Ouders zijn welkom 

Om een account op TikTok te openen moet je officieel 13 jaar zijn maar kinderen hebben - al dan niet via vriendjes en vriendinnetjes – op veel jongere leeftijd te maken met de app en social media in het algemeen. Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Mediawijsheid en is een mooie gelegenheid om je ook als ouder te verdiepen in het fenomeen TikTok. Het kan aanleiding zijn om het gesprek met je kind te openen en eventueel afspraken te maken. Ouders zijn dan ook van harte welkom om bij de workshop aanwezig te zijn, vragen te stellen en mee te doen.  

SpicyNoodle_ is met meer dan 230.000 volgers op TikTok een echte beroemdheid voor jongeren van 8 tot 16 jaar. Samen met mediacoach Klaar Mous (initiatiefnemer Vlogfeest) geeft zij workshops social media en mediawijsheid in buurthuizen, bibliotheken en vele scholen in heel Nederland.  

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan snel aan via: i-lab@bplusc.nl.